Ryhmäliikunta

Kauklahden K3 kokeneet ohjaajat tarjoavat monipuolista ryhmäliikuntaa. Tuntikuvaukset ovat sivuillamme ja ryhmäliikuntavastaavamme Janika kertoo tunneista mielellään lisää. Ajankohtaiset tunnit löytyvät alla olevasta lukujärjestyksestä.
Tervetuloa kokeilemaan tuntia. Laita viestiä info@klubik3.fi 

BODY

Tunti kehittää lihaskestävyyttä, koska tunnilla tehdään lihaskuntoliikkeitä pitkissä tai keskipitkissä sarjoissa. Lihaskestävyysharjoittelu kuluttaa treenin aikana paljon energiaa ja tukee näin kiinteytymistä.

Tunnin alussa tehdään lyhyt ja helppo alkulämmittely, joka ei sisällä vaikeita askelkuvioita. Tämän jälkeen lähdetään harjoittamaan kehoa erilaisilla lihaskuntoliikkeillä. Osa liikkeistä voi sisältää toiminnallisia harjoitteita, jotka aktivoivat myös syviä lihaksia. Ne haastavat tasapainoa ja kehittävät näin kehon motoriikkaa. Lopussa tehdään venyttelyt treenatuille lihasryhmille.


FIT YOGALATES

Fit Yoga -tunti perustuu rauhallisiin ja tehokkaisiin liikkeisiin, jotka lisäävät kestävyyttä, notkeutta ja voimaa. Fit Yogalates on kaikkea tätä; coreharjoitteita, kehonhallintaa, pilatesta ja joogaa. Tunti pitää sisällään erilaisia voimaa, liikkuvuutta, rentoutumista ja keskittymiskykyä edistäviä harjoitteita. Lopussa on rauhalliset venyttelyt.
Tule näille tunneille rennoissa ja joustavissa vaatteissa, missä on helppo liikkua ja venytellä. Paljain jaloin on paras. Ota myös pitkähihaista mukaan, mikäli palelet helposti.


RVP-MUOKKAUS

R = Reisi
V = Vatsa
P = Pakara
lihaskuntopainotteinen ”täsmätunti” reisille, vatsalle ja pakaroille. Tunti koostuu alkulämmittelystä, lihaskunto-osuudesta ja venyttelyistä. Lihaskunto-osuudessa keskitytään reisi-, vatsa- ja pakaralihasten vahvistamiseen. Ohjaaja voi myös keskittyä vain yhteen tai kahteen lihasryhmän harjoittamiseen tunnilla. Välineinä käytetään mm. Tankoja, kuminauhoja, käsipainoja, oman kehon painolla tehtäviä harjoitusliikkeitä sekä step-lautaa. Tunti ei sisällä monimutkaisia askelsarjoja. Tunti sopii kaikille lihaskuntoharjoittelusta pitäville!

FLOW-JOOGA

Flow-jooga on virtaavaa joogaa, joka kehittää liikkuvuutta, tasapainoa ja kehonhallintaa. Tunnilla tehtävät harjoitukset lämmittävät ja avaavat kehoa sekä rauhoittavat mieltä. Flow-joogassa hengitys syvenee ja aineenvaihdunta aktivoituu. Asanasta eli joogaliikkeestä toiseen siirrytään ilman taukoa ja hengitys sekä liike virtaavat pysähtymättä.

Flow-joogassa yhdistyvät parhaat palat eri joogasuuntauksista ja tarkka sisältö vaihtelee ohjaajaan mukaan. Tunnilla tehdään vahvistavia ja liikkuvuutta edistäviä harjoituksia. Tunnilla voidaan tehdä lyhyitä hengitysharjoituksia.
Tunti voi myös sisältää voimaliikkeitä.


LATIN MIX

Latin MIX- latinalaisvaikutteinen tunti, tunnin aikana painopiste voi olla esim. reggaetonissa teemoittain, mausteena salsaa, chachaa, tai kenties muita lattaritanssien askelluksia.


MUOKKAUS

Lihaskuntopainotteinen perustunti. Alkulämmittelyn jälkeen tehdään tehokkaita lihaskuntoliikkeitä koko keholle. Välineinä käytetään mm. käsipainoja, levytankoja-, painoja ja step-lautaa. Tunnin lopuksi lyhyet, venyttelyt. Tunti ei sisällä monimutkaisia askelsarjoja. Tunti sopii kaikille lihaskuntoharjoittelusta pitäville.


PILATES

Ryhtiä syvillä lihaksilla! Pilates on Joseph Pilateksen kehittämä kehonhallintatekniikka, joka harjoittaa kehon syviä lihaksia, lisää koordinaatiokykyä, parantaa ryhtiä ja nivelten liikkuvuutta. Keskeistä harjoittelussa on oikea hengitys- ja suoritustekniikka. Harjoitteissa keskitytään alkeistason liikkeisiin. Tunneilla on suositeltavaa olla sukkasillaan tai paljasjaloin.


PILOXING®

Piloxing® on ruotsalaisen tanssijan, Viveca Jensenin, Yhdysvalloissa kehittämä lisenssitunti, jossa sekoitellaan pilatesta, nyrkkeilyä ja tanssia. Tunti on hikinen ja räväkkä ja tempaa sinut alkumetreiltä mukaansa. Tunti treenaa aerobista- ja lihaskuntoa sekä tasapainoa ja kestävyyttä. Piloxing®-tunnilla tempaudut mukaan sykkeeseen ja pysyt keskittyneenä vauhdikkaassa liikkeessä. Tunti ei sisällä monimutkaisia pitkiä koreografioita.


PUMP

Tunnilla kehitetään lihaskestävyyttä. Harjoittelu tapahtuu mukaansatempaavan musiikin tahdissa. Liikkeet tehdään levytangon avulla, lisäksi apuna käytetään step- lautaa, sekä käsipainoja.
Voit valita itsellesi sopivat painot. Tunnilla treenataan kaikkia päälihasryhmiä. Tunti ei sisällä askelsarjoja ja sopii kaikille liikuntaa harrastaville.YIN YANG JOOGA

Yin Yang tunti on ihanan tasapainottava yhdistelmätunti, jossa alkutunti tehdään dynaamista sarjaa flown muodossa. Noin puolivälissä siirrytään pitkiin ja meditatiivisiin Yin asanoihin ja lopuksi rentoudutaan. Tunneilla on eri teemoja ja ne sopivat joogaa aloitteleville kuin myös edistyneemmille
kin joogeille.


ZUMBA®

Zumba® on energinen ja vauhdikas fitness-tanssitunti latinalaisten rytmien ja kuumimpien hittien tahdissa. Tunnin kantavana ajatuksena on liikunnan ilo ja liikkeiden helppous. Zumban on kehittänyt kolumbialainen Alberto ”Beto” Perez Zumba on helppoa, sillä et tarvitse tunnille osallistuaksesi aikaisempaa tanssikokemusta. Zumba-tunnilla ei rakenneta koko tunnin mittaista koreografiaa vaan tunti etenee reippaasti fitness-tunneille tutulla tavalla. Mikä parasta, kaikki tanssivat omalla tyylillä